O festivalu

Još davne 1998 godine Sv.Filip i Jakov je proglašen za najuređenije mjesto u Zadarskoj županiji, a nakon toga je ta tradicija nastavljena i na ostalim županijskim natjecanjima. Turistička zajednica, kao inicijator brojnih aktivnosti, pridonosi činjenici da se Sv.Filip i Jakov spominje kao „Cvjetna oaza zadarske županije“.

Potaknuti cvjetnom pričom 2001 godine pokrenut je projekt Festival cvijeća u Sv. Filip i Jakovu.

Ova tradicionalna manifestacija  uključena je u manifestaciju Zadarske županije ”Dani županije”. Održava se posljednjeg vikenda u mjesecu travnju. Manifestacija se odvija u centru Sv.Filip i Jakova, a okuplja veliki broj izlagača i proizvođača cvijeća te sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Obogaćena je raznim sadržajima i etno prezentacijama starih običaja kako našeg kraja tako i iz raznih krajeva Hrvatske. Uz izložbeni dio manifestacija ima i scenski dio u koji su uključeni polaznici dječjih vrtića zadarske županije, učenici osnovnih škola, kulturno -umjetnička društva, dalmatinske klape i sastavi.Tijekom tri dana trajanja sajma posjetitelji mogu sudjelovati na eko radionicama, prezentacijama, prigodnim savjetovanjima i predavanjima, natjecanjima aranžera, izložbenim i modnim revijama.

Novost je suradnja s Udrugom kuhara pod nazivom „SPIZA OD CVIĆA“ koja nam je cvijeće ponudila u potpuno novom obliku: kao gastronomski užitak.

S obzirom da je manifestacija dio projekta  ”Volim Hrvatsku” podržana je od strane Hrvatske turističke zajednice i Predsjednika RH Ive Josipovića te je pod pokroviteljstvom  Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma.

Manifestacija uključuje aktivnosti zaštite i očuvanja baštine vodeći računa o zaštiti i očuvanju okoliša. Ovu cvjetno-turističku manifestaciju, prema procjeni, posjeti preko 20.000 posjetitelja.

Za naše posjetitelje koji žele osjetiti cvjetnu čaroliju osigurali smo BESPLATNU CVJETNU AUTOBUSNU LINIJU LIBURNIJE  na relaciji ZADAR – SV. FILIP I JAKOV – ZADAR