Festival cvijeća zadarske županije

Dani cvijeća u Sv. Filip i Jakovu 27. - 29. 04. 2018

FESTIVAL CVIJEĆA ZADARSKE ŽUPANIJE

Što je proljeće bez cvijeća?

Festival cvijeća, u organizaciji Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov, počinje 27. travnja u Sv. Filip i Jakovu. Svi posjetitelji moći će uživati u prezentaciji i prodaji cvijeća u svim njegovim bojama, oblicima …i mirisima  do 29. travnja.

Predivan ambijent hotela Villa Donat te centar ovog slikovitog mjesta, i ove će godine, 18. put zaredom postati okupljalište svih obožavatelja prirode, mora i proljeća te zabavnog i glazbenog programa.  Posjetitelji mogu razgledati i kupiti cvijeće, sudjelovati na radionicama, prezentacijama i uživati u kulturno- zabavnom programu.

Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja pokazat će nam cvjetne aranžerke Nives Stančin Oros i Suzana Lonjak.

Želite li sami pokušati aranžirati? Prijavite se na radionice aranžiranja i otkrijte aranžera u sebi pod učiteljskom palicom Neila Whitaker-a, gosta predavača iz Velike Britanije.

Sastavni dio  Festivala postala je i modna revija. Raskošan spoj tradicije i suvremenog designa ove godine nam prezentira etno-dizajnerica Mina Petra.

Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi.  Svake godine na korzu sudjeluje 200 mališana iz dječjih vrtića Zadarske županije. Najmlađi posjetitelji Festivala mogu uživati u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama i plesnim nastupima.

Zaplešite Tango uz grupu Vatra koja nas zabavlja u subotu, 28.04. Talentirana Mija Dimšić zabavljat će nas u nedjelju, nakon dječjeg korza.

Uživajte u neodoljivim bojama, lepršavim haljinama, suncu, mirisu cvijeća, letu leptira i osmjehu djeteta. Od 27. – 29 travnja u Sv. Filip i Jakovu bit će prezentirano cvijeće u svim oblicima, a Vi se trebate samo nasmiješiti i dan će biti druge boje. Vidimo se na 18. po redu Festivalu cvijeća zadarske županije