Festival cvijeća zadarske županije

Dani cvijeća u Sv. Filip i Jakovu 27. - 30. 04. 2017

FESTIVAL CVIJEĆA ZADARSKE ŽUPANIJE

Što je proljeće bez cvijeća?

 

Festival cvijeća, u organizaciji Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov, počinje u petak 28. travnja u Sv. Filip i Jakovu. Svi posjetitelji moći će uživati u prezentaciji i prodaji cvijeća u svim njegovim bojama, oblicima, mirisima…i okusima do 30. travnja.

Predivan ambijent hotela Villa Donat te centar ovog slikovitog mjesta, i ove će godine, 17. put zaredom postati okupljalište svih obožavatelja prirode, mora i proljeća te biranog zabavnog i glazbenog programa.  Više od 100 sudionika ponudit će svoje proizvode: sadnice cvijeća, suvenire, vješto složene cvjetne instalacije, te za izbirljiva nepca…okuse cvijeća. Posjetitelji mogu razgledati i kupiti cvijeće, sudjelovati na radionicama, prezentacijama, natjecanjima aranžera i uživati u kulturno- zabavnom programu.

Kada vikend otvara Zlatan Stipišić Gibonni, nastupa klapa Iskon, a zatvara Neno Belan , zabava je sigurno zajamčena.

Jeste li ikad probali kremu od ruža, slatki kruh s nevenom ili tortu od sira i maslačka? Vrijeme je da upoznate cvijeće u potpuno novom obliku: kao gastronomski užitak u slatko-slanim verzijama čije okuse priprema udruga Viola Odorata.  Sastavni dio  Festivala postala je i modna revija. Tijekom godina gradila se od ideje dizajnera do zadnje latice, kako bi se prezentirala ljepota cvijeća i ljepota odijevanja. Raskošan spoj tradicije i suvremenog designa ove godine nam prezentira etno-dizajnerica Mina Petra. Cvijeće je odavno pronašlo svoj put kako da se odmakne iz okvira klasičnih vaza. Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja pokazat će nam cvjetna aranžerka Nives Stančin Oros te Udruga 3-5-8. Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi.  Svake godine na korzu sudjeluje 200 mališana iz dječjih vrtića Zadarske županije. Najmlađi posjetitelji Festivala mogu uživati u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama, plesnim nastupima ili pak u čajanki sa Alisom i njenim prijateljima u zemlji čudesa.

Uživajte u neodoljivim bojama, lepršavim haljinama, suncu, mirisu cvijeća, letu leptira i osmjehu djeteta. Od 28. – 30 travnja u Sv. Filip i Jakovu bit će prezentirano cvijeće u svim oblicima, a Vi se trebate samo nasmiješiti i dan će biti druge boje. Vidimo se na 17. po redu Festivalu cvijeća zadarske županije J